Questo corso di cucina a Roma, in una accogliente location nel centro storico, vi insegnerà come preparare la pasta all'uovo fatta in casa. Faremo 2 diverse forme di pasta all'uovo:
- Tagliolini
- Pasta ripiena: cappelletti
Per i Tagliolini realizzeremo la salsa di pomodori.
Per la pasta ripiena realizzeremo la tradizionale ricetta romana: salsa Cacio e Pepe (pecorino e pepe nero). Utilizzeremo la macchina della pasta.
Vi offriremo un bicchiere di vino italiano selezionato.
Opzioni vegetariane o vegane.
I bambini sono i benvenuti.
Luogo di ritrovo: Via Francesco Berni 9 (Piazza San Giovanni) - Roma
Orari: 12:00/15:00 o 19:00/22:00
This cooking class in Rome, in a lovely location in the city center, will teach you the right cooking techniques to make your own Italian homemade pasta. It will be an authentic dinner or lunch in a private home with our local landlord. We will make 2 different shapes of pasta all'uovo(egg pasta), from scratch: - Tagliolini - Stuffed pasta: cappelletti For Tagliolini we will makeTomatoes sauce. For stuffed pasta we will make traditional roman recipe: Cacio e Pepe sauce (pecorino cheese and black peppers). We will show you how the "pasta maker" works. We will offer you a glass of selected Italian wine. Vegetarian or Vegan options. Kids are welcome.
Meeting point: Via Francesco Berni 9 (Piazza San Giovanni), Rome. 12:00/15:00 or 19:00/22:00.